Това заяви пред БНР съпредседателят на Демократична България Христо Иванов. Припомняме,

...
Това заяви пред БНР съпредседателят на Демократична България Христо Иванов. Припомняме,
Коментари Харесай

Христо Иванов за новия списък ”Магнитски”: Огромен шамар, превръщаме се в болния човек на Европа

Това съобщи пред БНР съпредседателят на " Демократична България "  Христо Иванов. Припомняме, службата за надзор над задграничните активи и Министерството на финансите на Съединени американски щати в петък разпространиха още един лист по световния закон „ Магнитски “.

 

В него са посочени двама някогашни министри - Владислав Горанов - ГЕРБ и Румен Овчаров - Българска социалистическа партия, двама някогашни шефове на атомната ни електроцентрала в Козлодуй - Иван Генов и Александър Николов, един партиен лидер - Николай Малинов, който е упрекнат и в шпионаж в интерес на Русия.

 

„ Това е голям пестник за България. Трябва да се захванем да си оздравим страната и институциите. От години не вършим нужните промени. Този вид интервенции са крайни ограничения. Докарваме се до положение на полувменяемост на страната и на нейните институции. Гешев би трябвало да си подаде оставката “, съобщи Иванов и добави, че Иван Гешев и Борислав Сарафов би трябвало да си подадат оставките.

 

„ След този акт какъв Шенген ще търсим? Как ще желаеме шерване на информация? Да се махат тези хора, с цел да могат да се отпушат промените. Гешев и Сарафов не откриха метод да разпитат Божков. Това се връща към нас като бумеранг “. 

 

Трябва да се направи дълбока конституционна промяна на прокуратурата, уточни още той. „ Прокуратурата пази Борисов от отговорност, я той пази Прокуратурата от отчетност. Превръщаме се в болния човек на Европа. Ако българската прокуратура и американските служби, имаха естествени взаимоотношения, изобщо нямаше да се стигне до сходни наказания. Това е изключителна мярка, която демонстрира тежко съмнение ", счита Иванов.

 

В България тематиката за систематичната корупция и систематичното съветско въздействие тежи от доста години, уточни той. „ Двете неща - корупцията и съветското въздействие, са свързани извънредно тясно. България с години е затъвала в корупция и съветско въздействие - това не е вест. Трябва да сме дейна страна, която споделя, че желае да се освободи от това въздействие, само че нашият президент го брани. Радев от ден на ден влиза в ролята на основен съветски лобист в Европейски Съюз “.

 

България е блокирана от ГЕРБ и Движение за права и свободи да прави промени, счита Иванов. Той уточни, че обединяването на партията му с Политическа партия е „ опция българските жители да влагат своето предпочитание за смяна на едно място. 

 

Ние споделяме, че има опция да се направи държавно управление, което може да прави промени. На този стадий нашето партньорство е с българските жители. Искаме от тях мандат “, безапелационен бе Христо Иванов. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР